PRO KEXHOLM RY

Uutiskirje 1 / 2022 (7.3.2022)

 

Hyvä Pro Kexholm ry:n jäsen!

Kun kesäkuussa 2019 juhlistimme entisen Käkisalmen kirkkopuistossa Pro Kexholm ry:n aikaansaamaa ja priozerskilaisten tuella pystytettyä sankarivainajien muistomerkkiä, olivat tunnelmat koskettavat. Liikutus leijaili ilmassa ja sen aisti myös venäläisistä juhlavieraista, joista useampikin tuli sanomaan, että ”se oli väärin, mitä Neuvostoliitto teki teille”. Tuo tilaisuus viritti toivoa ja uskoa siihen, että kansojemme väliset kaunat olisivat viimeinkin unohtuneet, ja että lapsuutta ja nuoruutta varjostanut sodan uhka kaikonnut.

Torstaiaamuna 24.2.2022 toivo ja usko saivat pahan kolauksen. Vanha vihollisemme Venäjä oli hyökännyt häikäilemättömästi pienen veljeskansan kimppuun. Sodan uhka oli palannut.

Toivokaamme, että tämä on vain naapurimaan johtajan epätoivoisia tekoja ja että nopeasti pääsemme rakentamaan yhteistyötä priozerskilaisten ystävien ja tuttujen kanssa jälleen. Onhan se yksi yhdistyksemme päätavoitteista.

Pro Kexholm ry piti syyskokouksensa 27.11.21, ja uusi hallitus järjestäytymiskokouksensa 23.2.22. Kaarlo Telasuo jatkaa puheenjohtajana, Otso Lindfors varapuheenjohtajana ja Kirsi Koskelin sihteerinä sekä taloudenhoitajana. Toiminnantarkastajaksi valittiin Keijo Rantanen ja varatoiminnantarkastajaksi Marjut Salo. Uutena jäsenenä hallitukseen saatiin Kari-Juhani Lehtonen, joka lupasi syventyä tarkemmin myös yhdistyksen tilinpäätösasioihin.

Vuosi 2022 on käynnistynyt taas apurahahakemuksilla. Olemme anoneet Karjalan Kulttuurirahastolta avustusta ”112 kansanlaulua Käkisalmelta”-aiheisen konsertin järjestämiseen. Tästä konsertista olisi tarkoitus tehdä vuosittainen. Muilta tahoilta haemme avustuksia, kun tiedämme Karjalan Kulttuurirahaston päätöksen.

Jäsenmaksu (20 e) ja liittymismaksu (30 e) on päätetty pitää ennallaan. Voit maksaa vuoden 2022 jäsenmaksun tilille FI37 1544 3000 1061 41. Laita viestikenttään teksti: Jäsenmaksu 2022. Yhdistyksemme kaipaa kipeästi uusia jäseniä, joten levitä sanaa Pro Kexholm ry:stä vaikka vinkkaamalla nettisivuistamme www.prokexholm.fi

Pro Kexholm ry:n jäsenille on varattuna Villa Salmelan sauna ja takkahuone lauantai-iltapäiväksi 14.5.22 klo 14–17. Jaetaan tuo aika puoliksi naisten ja miesten vuoroille. Yhdistys maksaa saunakulut, ja tarjolla on myös pientä syötävää ja juotavaa. Ilmoittaudu mukaan sihteerille 10.5.22 mennessä: kirsi.koskelin@gmail.com.

 

Terveisin

Kaarlo Telasuo

puheenjohtaja

 

Kirsi Koskelin

sihteeri

 

 

 

 

Scroll to Top